Horsch Express KR

Horsch Express KR - nyt rotorharvesåsæt til liften

Endnu et værktøj fra Horsch til såning har set dagens lys. På maskinudstillingen SIMA i Paris præsenterede Horsch for første gang offentligt en ny Express 3 KR trepunktsophængt rotorharve såkombination. Horsch har en årelang erfaring med produktion af bugserede seks meter brede rotorharvesåsæt. Denne solide erfaring bygges der videre på, med Express KR konceptet.

I første omgang kan Express KR leveres i tre meters arbejdsbredde. En firemeters version, vil være tilgængelig i et begrænset antal til efteråret.
Selve rotorharven med navnet Kredo har på 3 meters versionen, 10 styk rotorer. Her kan monteres aggressive eller slæbende tænder, alt efter bruger ønsker.
Som pakkevalser kan vælges imellem 2 udgaver, nemlig en tandpakkervalse med stor diameter på 64 centimeter, eller en trapezringpakker med en diameter på 50 centimeter. Trapezringpakkeren er tilpasset rækkeafstanden på Express KR som er 15 centimeter.
Selve såmaskinedelen på Express KR er velkendt og afprøvet teknik fra Pronto såmaskinerne. Horsch velkendte TurboDisc skiveskær i anden generationsudgaven er ophængt i smørefrie gummiophæng som samtidig fungerer som støddæmper. Der kan overføres 120 kg tryk pr. skiveskær. En trykrulle sørger for præcis dybdestyring og sammentrykning omkring udsæden.
Rumindholdet i såsædsbeholderen er på 1500 liter. Udsåningsteknikken er det elekroniske IsoBus kompatible E-Manager system fra Horsch.
Rammen på Express KR er opbygget således at indstilling af arbejdsdybden på Kredo rotorharven ingen indflydelse har på den indstillede sådybde.
TurboDisc såskærene kan hydraulisk løftes op for at arbejde med Kredo rotorharvedelen alene. Endvidere kan hele Pronto såenheden hurtigt og let afmonteres helt via fire befæstningspunkter.

Den nye Express KR kan ses i arbejde her på You Tube